99 %


Proč 99 % lidí při prodeji své nemovitosti uvádí ve svém inzerátu „Bez realitní kanceláře.“


Již několik let je mým chlebem práce v realitách a jsem svobodnou realitní makléřkou, kterou práce nesmírně baví a naplňuje. Nicméně při pročítání inzercí osob, kteří se rozhodli převážně k prodeji své nemovitosti a inzerují ji na různých internetových stránkách, vždy 99 % inzerentů v závěru textu uvádějí jednu a stejnou větu: „Prodej bez realitní kanceláře…realitní kanceláře či realitní makléři nekontaktujte nás, překupníci, realitní makléři apod. nevolejte.“
Čtu, přemýšlím a cítím, že je v našem národě zřejmě zaseto něco nezdravého, něco, co kontaminovalo do každého z nás a ptám se co to je? Proč to inzerenti uvádějí, co je k tomu vede, copak každý realitní makléř je automaticky podvodník, zloděj či překupník? A tak uvažuji a pátrám co v tom je?
A pak najednou, když se opět dostávám k otázce Proč mi vyvstává jedna, jediná odpověď. A tou je strach. Ano, lidé mají strach, že při prodeji budou prostě okradeni, zneužiti, ožebračeni a najděte si spoustu jiných výrazů, které vyvolávají strach. Strach se prostě stal fenoménem nejen dnešní doby. Je to ideální nástroj, jak na internetu ovlivňovat lidi, jak zastrašovat, blokovat, jde o čisté zlo. Zlo, které je mocným nástrojem každého systému. Jednoduše pocit strachu nám dává klapky na oči.
Z jiného úhlu pohledu opakem zla je láska, tedy ptám se Kde je? Kde je v těch lidech Láska a Proč se nechávají ovládat Zlem? Zlo znamená strach a Láska k sobě znamená sebeláska. A to je to, co je podstatou věty: „bez RK.“ Ano chybí nám sebeláska, nevěříme si, a proto se bojíme. Ale to je cesta do pekel, která podporuje Zlo. Jde tedy o začarovaný kruh, ve kterém se „točí těch 99 %.“
Přejeme-li si upřímně z tohoto kruhu vystoupit, najděme tedy v sobě Lásku, mějme se rádi a věřme, že i v takové profesi jakou je realitní makléř se nacházejí skvělí, pracovití a rovní lidé, kteří věří nejen v sebe, ale i v ostatní.


S láskou
Pavlína Novobilská

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *